Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 17:33 - Защо диабета може да доведе до загуба на косата?
Автор: kosopad Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6589 Коментари: 0 Гласове:
0



Диабетът може да доведе до множество проблеми в организма. Той причинява и косопад. В действителност, това би могло да бъде един от симптомите, които първоначално не знаейки, че имате диабет. Хората обикновено губят известна част от косата си всеки ден, но само в малки количества. Но тези хора с хормонален дисбаланс имат по-голяма вероятност от загуба на много коса дневно. Ако имате голям косопад и следните симптоми: сухота в устата, умора, често уриниране, загубата на тегло, проблеми с очите, трябва да се консултирате с Вашия лекар и да изследвате кръвната си захар.

Е, как се свързва косопад с диабета? Ами, на първо място, диабета е свързан с хормонални фактори, тъй като е хормонално вид заболяване. Тъй като диабет и от двата вида 1 и 2 причинят различни видове кожни проблеми, от там идва и проблема с косопада. Нужно е добро кръвообращение за нормалния растеж на косата. Тъй като много хора с диабет имат проблеми с кръвната циркулация като невропатия например, това може да доведе до проблеми с растежа на косата.

Болести като диабет причиняват на човек много стрес - употреба на лекарства и инжекции с инсулин, следене на диета, наблюдаване на кръвната захар често и т.н. Когато е под стрес, хормоните, също може да станат небалансирани, което ще предизвика косопад.

Друга причина, поради която диабета често причинява голяма загуба на коса се дължи на натрупването на кръвната захар в организма, когато не се контролира. С захар при твърде високи нива, имате хранителни вещества и кислород, които не могат да достигнат до фоликула на косата. Тъй като това се случва с високи нива на глюкоза, косата пада докато глюкозата не се регулира.


Тагове:   коса,   косопад,   диабет,   загуба,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kosopad
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 68523
Постинги: 7
Коментари: 4
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол